MAppRoid.TK

گروه تولید و توسعه نرم افزار مپروید

MAppRoid.TK

گروه تولید و توسعه نرم افزار مپروید

این وبلاگ غیرفعال میباشد
از دوستایی که تا اینجا مارا همراهی کردن مچکریم
----------------------------------------------------
ww.hhtsite.ir
----------------------------------------------------
برای درخواست پروژه دانشجویی از طریق فرم قسمت تماس باما درخواست خود را با توضیحات کامل و ایمیل خود ارسال نمایید.
---------------------------------------------------
کاربران گرامی:
1- تبادل لینک به هیچ وجه پذیرفته نمی شود
2- نظرات تبلیغاتی تایید نمی گردد
----------------------------------------------------

طبقه بندی موضوعی

سری مادربوردهای مجهز به چیپ‌ست Z87 جزو حرفه‌ای ترین مادربوردهای اینتل برای پردازنده Haswell به شمار می‌آیند و البته قیمت بالایی هم دارند. این مدل‌ها بیشترین امکانات را به شما ارائه می‌دهند و قابلیت‌های متنوعی را در اختیارتان می‌گذارند. اما در میان همین مادربوردهای حرفه‌ای نیز رده‌های قیمتی مختلفی دیده شده و محدوده قیمتی آنها بین ۶۰۰هزار تومان تا بیش از یک میلیون( وگاهی نزدیک به دومیلیون تومان در زمان نوشتن این مقاله) است. برخلاف نمونه‌های گران قیمت و حرفه‌ای تر، در نمونه‌های میان قیمت شاهد حذف برخی از امکانات هستیم. امکاناتی که شاید در یک نمونه گران  قیمت اصلا مورد استفاده نیز قرار نگیرد و به همین خاطر است که گاهی اوقات می‌توان یک مدل میان قیمت را به یک مادربورد گران قیمت و پر زرق و برق ترجیح داد. جدول ۱ خلاصه ای از امکانات و قابلیت‌های این مادربورد را نشان می‌دهد.


GA-Z87-D3HP


منطق و اعتدال
Z87X-D3H می‌خواهد همه چیز را به شکلی معقول و منطقی به کاربر خود ارائه دهد و در ضمن او را مجبور به پرداخت هزینه یک میلیون تومانی نکند. در واقع در اینجا هر آنچه لازم و ضروری است و انتظار دارید یک مادربورد Z87 داشته باشد را در اختیار دارید و مواردی که ممکن است ضروری به نظر برسند حذف شده‌اند. رابطه Wi-Fi و بلوتوث، دکمه‌های روشن و خاموش و Debug LED، محلی برای خواندن ولتاژ، مدار رگولاتور با تعداد فازهای فراوان چیزهایی هستند که در این مادربورد نخواهید یافت. در مقابل پشتیبانی از فناوری‌های SLI و CrossfireX، تعداد کافی پورت های USB 3.0 (که هریک دارای قیوز جداگانه هستند که انتظار حضور آنها را داریم و درنتیجه می‌توان گفت D3H با توجه به قیمتی که دارد، امکانات مناسبی عرضه می‌کند. مدار رگولاتور هشت فاز از قطعاتی با کیفیت ساخته شده و ویژگی‌های استاندارد Ultra Durable 5 گیگابایت در این مادربورد نیز به کار رفته است.

Z87-D3H از نقطه نظر طراحی نیز رویکرد مناسبی دارد. فاصله بین دو رابطه اصلی PCI-Ex16 مناسب بوده و در صورت نصب دو کارت گرافیک فضای کافی بین دو کارت گرافیک وجود دارد. تعداد رابط‌های PCI-EX1 نیز مناسب بوده و در عین حال همچنان یک رابط PCI نیز در اختیار دارید. کسانی که همچنان از ماوس و صفحه کلید قدیمی استفاده می‌کنند می توانند از پورت PS/2 بهره ببرند و در ضمن تعداد زیادی پورت USB 3.0 برای اتصال دستگاه‌های ذخیره سازی سریع نیز وجود دارد. تعداد اتصال های فن (پنج عدد) این مادربورد نیز کافی به نظر می‌رسند. چیپ‌ست صدا در رده نمونه‌های معمول بازار است که در میان دیگر رقبا دیده می‌شود، اما گیگابایت تصمیم گرفته از کنترلر اینتل برای پورت گیگابیتی شبکه استفاده کند که کارایی بهتری در مقایسه با نمونه‌های دیگر دارد مواردی نیز وجود دارند که می‌توانست طراحی بهتری داشته باشد. برای مثال اسلات حافظه بهتر بود از نوعی باشد که فاقد در بخش پایین است. همچنین برای کاهش هزینه‌ها پورت USB 3.0 برای جلوی کیس حذف شده و باید جداگانه خریداری شود.

یکی از مواردی که در تست گروهی پیشین مادربوردهای Z87 و در مورد مادربورد Gigabyte دیده بودیم، بهینه نبودن مادربورد به علت عدم بروزرسانی بایوس بود. حالا به نظر می‌رسد گیگابایت با ارائه یک نسخه جدید از بایوس برای مادربوردهایش (از جمه نمونه قبلی و مدل فعلی که برای تست در اختیار داریم) توانسته بر مسائل فائق آمده و حالا مادربوردی در اختیار داریم که می‌تواند امتیازهای خوبی را (مخصوصا در بخش تست‌های حافظه) به ثبت برساند. همچنان دو بایوس در این مادربورد تعبیه شده و گیگابایت دو شکل مختلف از رابط کاربری را برایش تدارک دیده است. در ضمن در سیستم عامل نیز نرم افزارهای اختصاصی برای نمایش وضعیت سیستم در نظر گرفته شده‌اند.
کارایی
برای تست این مادربوردها از پردازنده Intel Core i5-4670K، شانزده گیگابایت حافظه Apacer Ares DDR3-2666، درایو ADATA SX900 128GB، کارت گرافیک GTX 660 Ti و منبع تغذیه Green GP 1235B استفاده کردیم. سیستم عامل ویندوز هشت از نو نصب شده و پس از آخرین درایورها (شامل درایور کارت گرافیک NVIDIA) به اجرای تست‌ها پرداختیم. در بایوس همه تنظیمات به حالت پیش فرض برگردانده شد و تنها پروفایل XMP برای حافظه انتخاب گردید. جدول ۲ نتایج تست این مادربورد را نشان می‌دهد.
همانطور که در جدول مشاهده می‌شود، کارایی این مادربورد در تست‌های مختلف در سطحی بسیار مناسب قرار دارد و ممکن است هر کسی را برای خرید آن وسوسه کند. در واقع اگر کاربری به برخی امکانات اضافه مادربوردهای گران قیمت مانند اتصال بی‌سیم، مدار رگولاتور پیچیده و بسیار پیشرفته و طراحی‌های دلربای مخصوص گیمرها نیازی ندارد می‌تواند با خیال راحت به سراغ Z87X-D3H برود. گیمرها نیز از این مسئله مستثنا نبوده و می‌توانند با نصب دور کارت گرافیک روی این مادربورد، باز هم از کارایی بیشتر در بازی‌ها بهره ببرند. در نهایت باید گفت Gygabyte Z87X-D3H گزینه‌ای کاملا مناسب است که از نقطه نظر کارایی می‌تواند با مادربورد های گرانقیمت نیز رقابت کنید.
جدول ۱

Capture2
جدول۲
Capture

مزایا و معایب
+ تعداد زیاد پورت USB 3.0، کارایی مناسب، چیدمان رابط‌ها، گرمای نه چندان زیاد مدار رگولاتور
- قیمت به نسبت زیاد، حذف دکمه های روشن و خاموش و ریست
امتیازبندی(امتیازات از ۱۰)
راندمان: ۹٫۲ امکانات: ۸٫۰ طراحی: ۸٫۶ ارزش:۸٫۶ امتیاز نهایی: ۸٫۶
منبع: مجله سخت افزار

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی